Rijopleiding MotorIMG_7402

Om jou een goede rijopleiding te bieden zijn wij -naast de BOVAG– ook aangesloten bij de KNMV. Wij kiezen verder voor kwalitatieve motoren. Hiermee ben jij verzekerd van motorrijlessen volgens de hoogste normen. Dat dit resulteert in hoge slagingspercentages geeft jou de zekerheid van een kwalitatief goede rijopleiding. Hoe verloopt deze rijopleiding?

 

De Motorrijlessen

De motorrijlessen worden verzorgd door een vaste instructeur. Deze overlegt met jou hoe vaak je rijles wilt nemen. De motorrijlessen vinden plaats met maximaal twee kandidaten, waarbij de eerste rijles altijd een privéles is. Tijdens de rijles word je geacht altijd je theoriecertificaat of autorijbewijs bij je te hebben. Voor onze rijopleiding motor geldt, net als voor onze andere opleidingen, dat we jou gedegen voorbereiden op je rijexamen en zelfstandige deelname aan het verkeer.

KNMV-Gediplomeerde Instructeur (KGI)

Je krijgt bij onze verkeersschool les van een KNMV-Gediplomeerde Instructeur (KGI). Hij bezit een KNMV-certificaat, wat betekent dat er hogere eisen aan hem worden gesteld dan aan een reguliere rijinstructeur. Om dit certificaat te blijven voeren volgt onze instructeur elk jaar bijscholingen. Daarnaast wordt de motorinstructie gegeven volgens de door de KNMV gestelde normen, zoals:

  • Instructie vanaf een volgmotor
  • Maximaal 2 kandidaten per les
  • Kandidaten dragen beschermende kleding van de rijschool
  • Instructie volgens het lesprogramma van de KNMV

 

IMG_7638

Lesmethodiek

Voor de motorrijlessen hanteren wij de richtlijnen van ‘Rijprocedure A’ uit het handboek voor instructeurs. Hierin wordt het gewenste rijgedrag van de motorrijder beschreven, waaronder de juiste toepassing van de verkeersregels en defensief en sociaal rijgedrag. De lesmethodiek van onze rijopleiding is hierop afgestemd. We bouwen jouw kennis van het motorrijden stap voor stap op, met behulp van de instructiekaart. Eerst werken we aan jouw kennis, beheersing en bediening van het voertuig, waaronder ook het uitvoeren van de bijzondere verrichtingen. Vervolgens wordt aandacht besteed aan bedrevenheid, bochtentechniek, kijktechniek en plaats op de weg, zodat je leert veilig deel te nemen aan het verkeer. Daarnaast komt het verkeersinzicht aan bod.

 

Bijzondere Omstandigheden

Als er bijzonderheden zijn die van invloed kunnen zijn op je rijvaardigheid of die een bepaalde benadering van je instructeur vereisen, horen wij dit graag in het begin van de rijopleiding. Dan kan je rijinstructeur daar zo goed mogelijk rekening mee houden en eventueel de lesmethode daar waar nodig aanpassen. Deze omstandigheden kunnen ook van invloed zijn op je examen. Wanneer dat het geval is, kunnen wij het CBR hierover informeren om hier rekening mee te houden.

 

Je Motorrijbewijs Halen?IMG_7637

Wil jij je motorrijbewijs halen en de kans op een herexamen verkleinen? Dan kies je voor een rijschool met bewezen resultaten. Die blijken uit jarenlange hoge slagingspercentages. Dat bewijs kan Verkeersschool Frank Schuurman je leveren. Wil je vrijblijvend meer weten of je eerst motorrijles aanvragen? Neem dan nu contact met ons op.