Motorrijles - Verkeersschool Frank Schuurman ApeldoornMotorrijles 

Leren motorrijden kan al vanaf 17 jaar. Wanneer je geen autorijbewijs hebt, begin je met de theorieopleiding. Zodra jij je theorie-examen gehaald hebt, begin je aan je motorrijlessen. Wanneer jij je autorijbewijs al hebt kun je direct met je motorrijlessen beginnen. Wel moet je altijd je theorie-examen doen. Het motorrijbewijs is er in drie categorieën: A1, A2 en A. Afhankelijk van diverse factoren kun jij lessen nemen en examen doen voor rijbewijs A1, A2 of A. Alle informatie vind je per categorie op deze pagina.

De Motorrijlessen En Examens

Als je voor onze rijschool kiest, ben je verzekerd van een kwalitatief goede motorrijopleiding. Ons hoge slagingspercentage is daar het bewijs van. Je krijgt je motorrijles van een van onze gemotiveerde, bekwame instructeurs. Onze instructeurs zijn KNMV-gediplomeerd (KGI) en voldoen hiermee aan de voorwaarden die de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) aan de rijinstructeurs en de wijze van opleiden stelt. Om aan je motorrijlessen te beginnen moet je in bezit zijn van een theoriecertificaat of autorijbewijs. Deze dien je tijdens je lessen altijd bij je te hebben. Je eerste motorrijles is een privéles, daarna vinden de lessen plaats met maximaal twee leerlingen per les. De examens voor het motorrijbewijs bestaan uit Algemene Voertuigbeheersing (AVB) en Algemene Verkeersdeelname (AVD). Alle details over de praktijkexamens vind je op de pagina praktijkexamen.

Motorrijles - Rijbewijs A - Verkeersschool Frank Schuurman Apeldoorn

Kledingvoorschriften

Bij het rijexamen voor je motorrijbewijs dien je te voldoen aan de kledingvoorwaarden die het CBR stelt: een motorjas, stevige broek, helm en hoge schoenen. Wij volgen tijdens de motorrijlessen de kledingvoorwaarden volgens KNMV-norm. Dit betekent naast een motorjas, helm en hoge schoenen ook een motorbroek. Onze rijschool verzorgt de beschermende uitrusting voor zijn leerlingen. Deze uitrusting bestaat uit een motorjas, motorbroek, handschoenen en een helm met vizier. Je dient hierbij zelf zorg te dragen voor hoge/stevige schoenen of laarzen die de enkels bedekken.

 

Rijbewijs A1

Wanneer jij je theorie-examen of rijbewijs B gehaald hebt, kun je vanaf je 17e jaar je motorrijlessen voor rijbewijs A1 nemen. Je mag rijexamen doen vanaf je 18e, hiervoor dien je wel in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat A.  Voor het A1 rijbewijs doe je altijd beide praktijkexamens: AVB en AVD. Met rijbewijs A1 mag je een lichte motor rijden. Onder lichte motoren wordt verstaan motoren tot 125 cc en maximaal 11 kW. Je krijgt bij ons les op een KTM 125 Duke.

 

Rijbewijs A2

Vanaf 20 jaar kun je motorrijlessen nemen voor rijbewijs A2. Om motorrijlessen te nemen en praktijkexamen te doen voor rijbewijs A2 voldoe je aan verder een van de volgende voorwaarden:

  • Je bent in het bezit van een theoriecertificaat dat niet ouder is dan 18 maanden of een autorijbewijs; je legt dan zowel een AVB als AVD rijexamen af
  • Je bent minimaal 2 jaar in het bezit van rijbewijs A1; je legt alleen een AVD rijexamen af

Rijbewijs A2 is geldig voor middelzware motoren. Hieronder worden motoren tot 35 kW verstaan. Wij geven motorrijles voor dit rijbewijs op Honda motoren.

 

Rijbewijs A

Met rijbewijs A mag je alle motoren rijden, inclusief zware motoren. Er geldt geen beperking op vermogen. Motorrijles voor rijbewijs A is mogelijk vanaf 22 of vanaf 24 jaar. De voorwaarden die gelden verschillen per leeftijd:

Vanaf 22 jaar:

  • Heb je minimaal 2 jaar rijbewijs A2
  • Hoef je geen theorie-examen meer te doen
  • Doe je alleen het AVD praktijkexamen

Vanaf 24 jaar:

  • Mag je rechtstreeks examen voor rijbewijs A doen
  • Doe je theorie-examen
  • Doe je praktijkexamens AVB en AVD

 

Motorrijles - motorrijbewijs halen - Verkeersschool Frank Schuurman - motorrijschool in ApeldoornJouw Motorrijles? Bij Verkeersschool Frank Schuurman!

Wil je een gedegen motorrijopleiding bij een verkeersschool met een hoog slagingspercentage? De zekerheid van een vaste instructeur die op een motor de rijlessen begeleidt? Verkeersschool Frank Schuurman werkt al jarenlang op deze wijze en haalt die hoge slagingspercentages. Meer weten of je aanmelden?