Brommerrijles

Om brommer of scooter te mogen rijden heb je een rijbewijs nodig. Hiervoor is in 2006 rijbewijs AM geïntroduceerd. Net als bij alle andere rijbewijzen doe je voor je brommerrijbewijs zowel theorie- als praktijkexamen. En waar bereid je je beter voor op deze examens dan bij een rijschool met hoge slagingspercentages? Als je voor onze rijschool kiest, ben je verzekerd van een kwalitatief goede brommerrijopleiding.

Je brommerrijbewijs halen

Wanneer je zo snel mogelijk je brommerrijbewijs wilt halen, doe je voor je 16e verjaardag je theorie-examen. Pas wanneer je het theorie-examen gehaald hebt, mag je praktijkles nemen. Dit is prima te doen, want:

• Vanaf 15,5 jaar mag je theorie-examen doen
• Vanaf 16 jaar mag je praktijklessen nemen

Zo kun je dus vóór je 16e verjaardag je theorie op zak hebben en vanaf het moment dat je 16 bent beginnen met je brommerrijlessen. Op deze manier haal jij het snelst je brommerrijbewijs.

Wanneer heb je het brommerrijbewijs nodig?

Rijbewijs AM (het brommerrijbewijs) heb je nodig wanneer je een van volgende gemotoriseerde voertuigen wilt besturen:

Bromfiets
Scooter (officieel “bromscooter”)
Brommobiel
Snorfiets
Spartamet

De uitzondering hierop is wanneer je in het bezit bent van een motorrijbewijs (rijbewijs A) of autorijbewijs (rijbewijs B). Wil je voor je 18e gewoon brommer kunnen rijden, zul je dus toch even tijd en moeite moeten steken in het halen van je rijbewijs AM.

Brommerrijles krijg je op een scooter als deze. Haal jij bij ons straks jouw brommerrijbewijs?

Kledingvoorschriften

Voor het gebruik van een bromfiets gelden geen officiële kledingvoorschriften. Enkel de helm is verplicht. Wel adviseren wij kleding die je in zekere mate bescherming geeft. Ons advies is dan ook: een stevige broek, jas en handschoenen. De rijschool is in het bezit van veiligheidshesjes, die je niet alleen tijdens de rijlessen, maar ook tijdens het examen dient te dragen.

Jouw voordeel

Wij zien wel een voordeel voor jou wanneer je eerst je brommerrijbewijs haalt. Je gaat namelijk straks bewuster het verkeer in, bent al beter op de hoogte van de verkeersregels en doet daarnaast praktijkervaring op. Dat neem je allemaal mooi mee wanneer je voor je motor- of autorijbewijs gaat.

BOVAG erkende rijschool

Verkeersschool Frank Schuurman is opgericht in 1987 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste rijscholen van Apeldoorn. Dat hebben we gerealiseerd door onze focus op kwaliteit. Dit uit zich ook in het feit dat we een BOVAG erkende rijschool zijn sinds de start van dit keurmerk in 2000. En onze slagingspercentages behoren in iedere categorie bij de hoogste van Apeldoorn.

Haal jij jouw brommerrijbewijs bij ons?

Wil je een gedegen rijopleiding voor rijbewijs AM bij een verkeersschool met een hoog slagingspercentage? De zekerheid van een vaste, ervaren instructeur die tijdens de rijlessen zelf op een bromfiets meerijdt? Meld je aan voor je brommerrijlessen of stel je vragen: