Motor – TheorieDSC_0006

Starten met je motorrijlessen? Dan heb je eerst een theoriecertificaat nodig. Heb je je rijbewijs B (auto) al, dan kun je direct met de motorrijopleiding starten. Heb je nog geen rijbewijs B, dan kun je pas starten met je motorrijlessen wanneer je het theoriecertificaat A hebt gehaald. Let wel: je moet altijd in bezit zijn van theoriecertificaat A om je praktijkexamen voor Rijbewijs A1, A2 of A te kunnen doen.

 

Theorieopleiding Motor

Wij verzorgen enkele keren per jaar een theoriecursus voor rijbewijs A. De theorieopleiding duurt 2 avonden en vindt plaats in het theorielokaal van onze verkeersschool. De dinsdag na de theorielessen doe je overdag het theorie-examen bij het CBR. Tijdens de theorieopleiding worden onderwerpen uit het verkeer behandeld en oefenexamens gedaan. De oefenexamens voldoen aan de door het CBR gestelde eisen. Hierbij worden de vragen op een scherm geprojecteerd en krijg je zowel ja/nee-vragen en meerkeuzevragen als open vragen gesteld. Na het oefenexamen worden de vragen besproken, zodat je direct inzicht hebt in je theoriekennis.

Zelf Je Theorie Voor Het Motorrijbewijs Leren?

Alleen via zelfstudie de theorie leren is voor veel kandidaten niet voldoende. Je kunt je vragen niet stellen aan iemand die de materie tot in detail kent en leert niet van de fouten van anderen. Ons advies is om zelf de basis van de theorie op te doen door zelfstudie. Je kunt hiervoor bij ons een boek aanschaffen en een dvd huren. Tijdens onze theorieopleiding vul je de relevante theorie aan met praktische inzichten en krijg je antwoord op de vragen die je ongetwijfeld hebt naar aanleiding van de theorie.

 

DSC_0004

Begin Goed Voorbereid Aan Je Motorrijlessen!

Goed voorbereid je theorie-examen motor doen, om het risico op een herexamen te verkleinen? Dan adviseren wij om zelfstudie te combineren met een theoriecursus. Hierbij zijn recente boeken van belang, omdat er regelmatig wijzigingen zijn in de wet- en regelgeving.  Wij kunnen je voorzien van de meest recente materialen. Meer weten over onze theorieopleiding of inschrijven?