Rijopleiding Autoimg_7608

Door het steeds drukker en intensiever wordende verkeer wordt er veel van jou als verkeersdeelnemer gevraagd. Even snel je rijbewijs halen is er niet meer bij. Het CBR stelt daarom regelmatig nieuwe eisen op die worden getoetst tijdens het praktijkexamen. Hierop wordt onze rijopleiding afgestemd. Ons doel is om door een hoogwaardige rijopleiding aan te bieden, jouw kansen om direct te slagen te vergroten én je goed voor te bereiden op zelfstandige verkeersdeelname vanaf je 18e.

 

Jouw Autorijlessen In De Praktijk

De autorijlessen vinden plaats waar en wanneer jij wilt. Wanneer jij opgehaald wilt worden op school of een andere locatie in de regio Apeldoorn, kun je dat afspreken met jouw instructeur. Je krijgt les van een vaste instructeur, die daarmee goed op de hoogte is van jouw vorderingen. We plannen een aantal lessen vooruit of je maakt na iedere autorijles een nieuwe afspraak te maken voor de volgende les. Ook kun je kiezen voor blokuren of enkele lessen, net wat jou het best uitkomt. Je krijgt les in een representatieve en sportieve auto: Volkswagen Golf VI of VII of Polo.

img_7602

Richtlijnen Rijprocedure B

Tijdens de rijopleiding voor rijbewijs B hanteren wij de richtlijnen van ‘Rijprocedure B’. In dit onderdeel uit het handboek voor instructeurs wordt het zogenaamde ‘gewenste rijgedrag van de automobilist’ beschreven. Hieronder vallen zaken als de juiste toepassing van de verkeersregels en defensief en sociaal rijgedrag. Hiervoor maken we gebruik van een instructiekaart, die aansluit op de lesmethodiek die we hanteren. De methodiek gaat er van uit dat de kennis van het autorijden stap voor stap wordt opgebouwd.

 

Bijzondere Omstandigheden

Als er bijzonderheden zijn die van invloed kunnen zijn op je rijvaardigheid of die een bepaalde benadering van je instructeur vereisen, horen wij dit graag in het begin van de rijopleiding. Dan kan je rijinstructeur daar zo goed mogelijk rekening mee houden en eventueel de lesmethode daar waar nodig aanpassen. Deze omstandigheden kunnen ook van invloed zijn op je examen. Wanneer dat het geval is, kunnen wij het CBR hierover informeren om hier rekening mee te houden.

Lesmethodiek Rijopleiding Rijbewijs B

Je begint je autorijlessen met kennis, beheersing en bediening van de auto. Hierop volgt bedrevenheid en kijktechniek, belangrijke onderdelen van veilige verkeersdeelname. Verder wordt aandacht besteed aan je verkeersinzicht, waarvan je zult merken dat je dat blijft ontwikkelen. Ook de bijzondere verrichtingen komen aan de orde. Wist je dat in- en uitstappen onder de bijzondere verrichtingen valt? Veilig in- en uitstappen is net zo belangrijk als overige bijzondere verrichtingen, zoals parkeren, keren en achteruitrijden. Wanneer jouw rijinstructeur vindt dat je het praktijkexamen kunt aanvragen, nemen we een proefexamen af. Dit proefexamen vindt plaats in een blokuur en wordt afgenomen door jouw rijinstructeur of een andere rijinstructeur van onze verkeersschool. Wanneer je tweederde van je rijopleiding hebt gevolgd, kun je een tussentijdse toets (TTT) bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) afleggen.

 

De Tussentijdse Toets

De Tussentijdse Toets (TTT) is een proefexamen dat je aflegt bij het CBR. De TTT verloopt precies zoals een echt rijexamen. Alle examenonderdelen worden getoetst volgens de officiële exameneisen. Zo ervaar je hoe een rijexamen gaat, maar belangrijker: je krijgt inzicht in je vorderingen door de beoordeling van een examinator van het CBR. Je krijgt na afloop advies van de examinator over de onderdelen van de autorijopleiding die nog extra aandacht verdienen. Na afloop van de TTT rijd je samen met jouw rijinstructeur nogmaals de gereden route. Hierbij neem je met de instructeur de adviezen die de examinator heeft gegeven door. Tijdens de TTT kun je vrijstelling verdienen op de bijzondere verrichtingen wanneer je die goed uitvoert tijdens de TTT. Deze hoef je dan tijdens je praktijkexamen niet meer uit te voeren.

 

img_3473

Alles Over De Rijopleiding Rijbewijs B

De rijopleiding is zo divers dat we onmogelijk alles kunnen vertellen op deze pagina. Daarom hebben we de belangrijkste zaken over onze rijopleiding, de lesmethodiek en de Tussentijdse Toets behandeld. Gedetailleerde informatie vind je in ons informatiebulletin. Wil je vrijblijvend meer weten of een proefles aanvragen?