Rijopleiding Bromfiets

Sinds 2015 kun je bij Verkeersschool Frank Schuurman terecht voor de bromfietsrijlessen (rijbewijs AM). Net als bij onze andere rijlessen draait het om het motto “voor de betere rijopleiding”. Kwaliteit voorop, om zo hoge slagingspercentages te realiseren. Een gedegen rijopleiding, zodat jij straks goed voorbereid op je scooter of bromfiets deelneemt aan het verkeer.

De Brommerrijlessen

Scooters voor brommerrijles (rijbewijs AM)De brommerrijlessen worden verzorgd door een vaste instructeur. Deze overlegt met jou hoe vaak je rijles wilt nemen. De brommerrijlessen vinden plaats met maximaal twee kandidaten, waarbij de eerste rijles altijd een privéles is. Tijdens de rijles word je geacht altijd je theoriecertificaat of autorijbewijs bij je te hebben. Voor onze rijopleiding motor geldt, net als voor onze andere opleidingen, dat we jou gedegen voorbereiden op je rijexamen en zelfstandige deelname aan het verkeer.

Lesmethodiek

Voor de rijlessen hanteren wij de richtlijnen van ‘Rijprocedure AM’ uit het handboek voor instructeurs. Hierin wordt het gewenste rijgedrag beschreven, waaronder de juiste toepassing van de verkeersregels en defensief en sociaal rijgedrag. Hierop is de lesmethodiek van onze rijopleiding afgestemd. We bouwen jouw kennis van het rijden op een bromfiets of scooter stap voor stap op. Eerst werken we aan jouw kennis, beheersing en bediening van het voertuig, waaronder ook het uitvoeren van de bijzondere verrichtingen. Verder wordt aandacht besteed aan bedrevenheid, bochtentechniek, kijktechniek en plaats op de weg, zodat je leert veilig deel te nemen aan het verkeer. Daarnaast komt het verkeersinzicht aan bod.

Slagingspercentages zijn niet het doel

De slagingspercentages zijn geen doel op zich. Het gaat ons er om dat jij gedegen rijlessen krijgt en zo goed mogelijk voorbereid bent om direct je brommerrijbewijs te halen. Het slagingspercentage is daar het resultaat van. Omdat de rijopleiding bromfiets nieuw is, kunnen we nog geen slagingspercentages tonen. De slagingspercentages van onze andere rijopleidingen zijn echter zo goed en stabiel, dat je daaruit wel mag concluderen dat het ook bij de brommerrijlessen goed zit. Hoor jij straks bij de eerste geslaagden?

Achterzijde scooter voor brommerrijles

Bijzondere Omstandigheden

Als er bijzonderheden zijn die van invloed kunnen zijn op je rijvaardigheid of die een bepaalde benadering van je instructeur vereisen, horen wij dit graag in het begin van de rijopleiding. Dan kan je rijinstructeur daar zo goed mogelijk rekening mee houden en eventueel de lesmethode daar waar nodig aanpassen. Deze omstandigheden kunnen ook van invloed zijn op je examen. Wanneer dat het geval is, kunnen wij het CBR hierover informeren om hier rekening mee te houden.

Je Brommerrijbewijs Halen?

Wil jij je brommerrijbewijs halen en de kans op een herexamen verkleinen? Dan kies je voor een rijschool met bewezen resultaten. Die blijken uit jarenlange hoge slagingspercentages. Dat bewijs levert onze rijschool al jaren. Wil je vrijblijvend meer weten of je eerst brommerrijles aanvragen? Neem dan nu contact met ons op.

Update coronavirus 13-01-2021

Op dinsdag 12-01-2021 heeft de overheid de tweede lockdown verlengd met drie weken.
Tot en met dinsdag 09-02-2021 zijn alle autorijlessen, aanhangwagenrijlessen, motorrijlessen en brommerrijlessen , theorielessen en rijexamens van alle categorieën geannuleerd.

We zullen de leerlingen tijdens de lockdown op de hoogte houden door middel van nieuwsbrieven, informatie op de website en via facebook.

Als we weer mogen starten wordt elke leerling uiteraard direct geïnformeerd. We zijn hierin afhankelijk van de regels die door de overheid en het CBR worden bepaald.

Ook hopen we, de nieuwe leerlingen die zich bij ons aanmelden of die al een tijd bij ons op de wachtlijst staan, na de lockdown en de wachttijd alsnog te mogen verwelkomen!

Op de website van het CBR vind je alle informatie over de uitgestelde examens en hoe het CBR hier mee om gaat.

Tot en met 9 februari geen examens en toetsen - CBR
Meest gestelde vragen coronavirus - CBR

Blijf gezond en heel graag snel tot ziens!!

Team Verkeersschool Frank Schuurman