Rijbewijs gehaald? Gefeliciteerd, maar zet hiervan geen foto op het internet!

Rijbewijs gehaald? Gefeliciteerd, maar zet hiervan geen foto op het internet!


politieDe politie ziet de laatste tijd steeds vaker dat mensen hun rijbewijs of identiteitskaart op internet zetten. Zo tonen ze vaak een foto van het pas gehaalde rijbewijs op facebook en/of twitter, om dit aan hun vrienden te laten zien. Zet dus nooit een trotse foto van het behaalde rijbewijs op het internet. Ook rijinstructeurs kunnen hun cursisten hierover informeren. 

Politie waarschuwt om foto rijbewijs niet online te zetten. 
De politie waarschuwt mensen om geen foto’s van hun rijbewijs of identiteitskaart op internet te plaatsen, aangezien dit identiteitsfraude in de hand werkt. De laatste tijd komt het steeds vaker voor dat geslaagde cursisten trots hun nieuwe rijbewijs of identiteitskaart op Facebook of Twitter even willen laten zien.

Identiteitsfraude.
Criminelen kunnen met dit soort foto’s makkelijk aan de haal gaan, waardoor  je in problemen kan komen, aldus een woordvoerder van de politie.. Zij kunnen dan  gebruik maken van jouw persoonsgegevens om hier identiteitsfraude mee te plegen. Nagenoeg alle identiteitsgegevens, zoals: geboortedatum, woonplaats en burgerservice nummer staan immers op een rijbewijs of identiteitskaart. Criminelen kunnen hier handig misbruik van maken door producten en diensten te verkrijgen/bestellen op jouw naam.

Bezint eer ge begint.  
“Meestal is het zo dat je er pas veel later achter komt, dat je slachtoffer bent van identiteitsfraude, omdat de rekeningen pas later binnenkomen, en het kwaad dan al is geschied”, aldus een woordvoerder van de politie.

Wie toch slachtoffer van identiteitsfraude wordt krijgt het advies om aangifte te doen.   

Reflector: Roel Leemberg/61047-267.1028-MO.14-bron: politie

GESLOTEN TOT 28-04-2020

In verband met het oprukkende corona virus besloten wij op 16-03-2020 te stoppen met het geven van rijles. De maatregelen die door het kabinet aan ons allemaal opgelegd werden om 1,5 meter afstand te nemen, sociaal contact te vermijden en het standpunt van het CBR om per direct te stoppen met de theorie- en praktijkexamens waren voor ons hierin leidend.

Op 23-03-2020 is door het kabinet besloten dat het uitoefenen van contactberoepen tot en met 06-04-2020 officieel verboden is. Hierin wordt ook het beroep van rijinstructeurs uitdrukkelijk genoemd. Het geldt ook voor alle rijbewijscategorieën.

Op 31-03-2020 is door het kabinet besloten dat de maatregelen verlengd worden tot en met 27-04-2020 Tot die tijd zijn wij helaas gesloten.

Alle examens zijn bij het CBR geannuleerd tot en met 28-04-2020 en worden op een later tijdstip ingehaald. Klik op de onderstaande link om de informatie op de site van het CBR te lezen.

https://www.cbr.nl/nl/over-het-cbr/over/laatste-nieuws/meest-gestelde-vragen-coronavirus.htm

Maak er het beste van in deze periode en blijf gezond!

We kijken er naar uit om jullie snel weer te zien!

Hartelijke groet van het team Frank Schuurman.

Frank en Mirjam Schuurman