Rijbewijs gehaald? Gefeliciteerd, maar zet hiervan geen foto op het internet!

Rijbewijs gehaald? Gefeliciteerd, maar zet hiervan geen foto op het internet!


politieDe politie ziet de laatste tijd steeds vaker dat mensen hun rijbewijs of identiteitskaart op internet zetten. Zo tonen ze vaak een foto van het pas gehaalde rijbewijs op facebook en/of twitter, om dit aan hun vrienden te laten zien. Zet dus nooit een trotse foto van het behaalde rijbewijs op het internet. Ook rijinstructeurs kunnen hun cursisten hierover informeren. 

Politie waarschuwt om foto rijbewijs niet online te zetten. 
De politie waarschuwt mensen om geen foto’s van hun rijbewijs of identiteitskaart op internet te plaatsen, aangezien dit identiteitsfraude in de hand werkt. De laatste tijd komt het steeds vaker voor dat geslaagde cursisten trots hun nieuwe rijbewijs of identiteitskaart op Facebook of Twitter even willen laten zien.

Identiteitsfraude.
Criminelen kunnen met dit soort foto’s makkelijk aan de haal gaan, waardoor  je in problemen kan komen, aldus een woordvoerder van de politie.. Zij kunnen dan  gebruik maken van jouw persoonsgegevens om hier identiteitsfraude mee te plegen. Nagenoeg alle identiteitsgegevens, zoals: geboortedatum, woonplaats en burgerservice nummer staan immers op een rijbewijs of identiteitskaart. Criminelen kunnen hier handig misbruik van maken door producten en diensten te verkrijgen/bestellen op jouw naam.

Bezint eer ge begint.  
“Meestal is het zo dat je er pas veel later achter komt, dat je slachtoffer bent van identiteitsfraude, omdat de rekeningen pas later binnenkomen, en het kwaad dan al is geschied”, aldus een woordvoerder van de politie.

Wie toch slachtoffer van identiteitsfraude wordt krijgt het advies om aangifte te doen.   

Reflector: Roel Leemberg/61047-267.1028-MO.14-bron: politie

Update coronavirus 13-01-2021

Op dinsdag 12-01-2021 heeft de overheid de tweede lockdown verlengd met drie weken.
Tot en met dinsdag 09-02-2021 zijn alle autorijlessen, aanhangwagenrijlessen, motorrijlessen en brommerrijlessen , theorielessen en rijexamens van alle categorieën geannuleerd.

We zullen de leerlingen tijdens de lockdown op de hoogte houden door middel van nieuwsbrieven, informatie op de website en via facebook.

Als we weer mogen starten wordt elke leerling uiteraard direct geïnformeerd. We zijn hierin afhankelijk van de regels die door de overheid en het CBR worden bepaald.

Ook hopen we, de nieuwe leerlingen die zich bij ons aanmelden of die al een tijd bij ons op de wachtlijst staan, na de lockdown en de wachttijd alsnog te mogen verwelkomen!

Op de website van het CBR vind je alle informatie over de uitgestelde examens en hoe het CBR hier mee om gaat.

Tot en met 9 februari geen examens en toetsen - CBR
Meest gestelde vragen coronavirus - CBR

Blijf gezond en heel graag snel tot ziens!!

Team Verkeersschool Frank Schuurman