JUNI 2014 CBR presenteert nieuwe films over tussentijdse toets en faalangstexamen

De tussentijdse toets en het faalangstexamen behoren tot de pareltjes van het CBR.

Deze producten illustreren de dienstverlening van het bedrijf, door het maatwerk voor de kandidaat en het vakmanschap van de examinator. Ze laten ook zien hoe examinator, opleider en kandidaat samen werken aan een optimaal resultaat. Daarom zijn hierover films gemaakt, die je vanaf vandaag kunt bekijken op www.cbr.nl.

Meerwaarde van het product.
De film over de tussentijdse toets laat de meerwaarde zien van dit product. Je kunt alvast wennen aan de examensituatie. Daarnaast krijg je adviezen van de examinator voor het laatste deel van je rijopleiding. En je kunt vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen op het examen.

Extreme spanning.
De film over het faalangstexamen brengt in beeld hoe kandidaten die last hebben van extreme spanning, toch op een prettige manier kunnen afrijden. In dit examen wordt extra tijd uitgetrokken om je op je gemak te stellen. Bovendien heb je de mogelijkheid om tijdens de examenrit een time-out aan te vragen.

Examenverloop.
De films over tussentijdse toets en faalangstexamen volgen een half jaar na de eerste twee CBR-films over het theorie-examen en het praktijkexamen. Die scheppen duidelijkheid en geruststelling, omdat je vooraf kunt zien hoe zo’n examen verloopt. Dat dit in een behoefte voorziet, blijkt wel uit het feit dat de films over theorie- en praktijkexamen samen al bijna 150.000 kijkers hebben getrokken.

Nu in première.
In alle films nemen CBR-medewerkers de meeste rollen voor hun rekening. In de nieuwste twee films treden kandidaten op die onlangs daadwerkelijk een tussentijdse toets c.q. een faalangstexamen hebben gedaan. Dit alles om de beelden zo waarheidsgetrouw mogelijk te maken.

GESLOTEN TOT 28-04-2020

In verband met het oprukkende corona virus besloten wij op 16-03-2020 te stoppen met het geven van rijles. De maatregelen die door het kabinet aan ons allemaal opgelegd werden om 1,5 meter afstand te nemen, sociaal contact te vermijden en het standpunt van het CBR om per direct te stoppen met de theorie- en praktijkexamens waren voor ons hierin leidend.

Op 23-03-2020 is door het kabinet besloten dat het uitoefenen van contactberoepen tot en met 06-04-2020 officieel verboden is. Hierin wordt ook het beroep van rijinstructeurs uitdrukkelijk genoemd. Het geldt ook voor alle rijbewijscategorieën.

Op 31-03-2020 is door het kabinet besloten dat de maatregelen verlengd worden tot en met 27-04-2020 Tot die tijd zijn wij helaas gesloten.

Alle examens zijn bij het CBR geannuleerd tot en met 28-04-2020 en worden op een later tijdstip ingehaald. Klik op de onderstaande link om de informatie op de site van het CBR te lezen.

https://www.cbr.nl/nl/over-het-cbr/over/laatste-nieuws/meest-gestelde-vragen-coronavirus.htm

Maak er het beste van in deze periode en blijf gezond!

We kijken er naar uit om jullie snel weer te zien!

Hartelijke groet van het team Frank Schuurman.

Frank en Mirjam Schuurman