Corona: informatie en protocollen

Zoals je ongetwijfeld weet waren rijscholen vanwege het coronavirus verplicht gesloten. Inmiddels zijn wij weer geopend.
De protocollen om veilig les te kunnen geven, zijn gereed en worden hieronder per rijbewijscategorie getoond.
We zullen rustig opstarten zodat iedereen kan wennen aan de nieuwe regels. We zullen helaas minder leerlingen op een dag kunnen lesgeven vanwege de veranderde regels. De leerlingen waarvan het examen niet is doorgegaan, krijgen voorrang om hun rijopleiding weer op te starten. Daarna volgen de leerlingen die al rijles hadden en leerlingen die wel waren ingeschreven maar nog wachten op hun eerste rijles. Leerlingen die zich nu aanmelden zullen helaas wat langer moeten wachten.

Informatie over de werkwijze van het CBR nu zij de examens weer gaan afnemen, vind je op de website van het CBR.

Tot ziens!

Met vriendelijke groet,
team Frank Schuurman


Autorijles

20-05-2020
PROTOCOL VEILIG AUTORIJLES GEVEN IN TIJDEN VAN HET CORONAVIRUS

Vanwege het coronavirus mogen de rijscholen onder bepaalde voorwaarden lesgeven. Start je met autorijlessen, dan krijg je van ons de volledige voorwaarden, zodat je weet waar je rekening mee moet houden.

De voorwaarden in grote lijnen:

– Wanneer je verkouden bent, koorts of griepklachten hebt kan de rijles niet doorgaan.
– De instructeur is verantwoordelijk dat voorafgaand aan de dienstverlening wordt vastgesteld dat zowel leerlingen als huisgenoten van voorgenoemde groepen geen klachten hebben die passen bij COVID-19. Voorafgaand aan de lessen worden aan de leerling de volgende 5 controlevragen te worden gesteld: Had je een van de volgende klachten in de afgelopen 24 uur: hoesten, neusverkoudheid, koorts van 38⁰C of meer, benauwdheidsklachten? Heb je op dit moment een huisgenoot of gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten? Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)? Heb je een huisgenoot /gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had? Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand met corona? Worden hier alle vragen met ‘nee’ beantwoord, dan kan de les starten.
– In het lesvoertuig mogen maximaal twee mensen zitten – de leerling en de rijinstructeur. Contact met andere leerlingen moet te allen tijde worden voorkomen.
– Lessen starten vanaf een afgesproken ontmoetingspunt.
– Tussen twee lessen met twee leerlingen moet er altijd een pauze zijn van minimaal tien minuten, om het voertuig goed te ventileren en te desinfecteren door de instructeur.
– Bedieningsmiddelen (deurhendels, stuur, versnellingspook, handrem, spiegels, hoofdsteun, sluiting veiligheidsgordel, stoelknoppen, touchscreen, etc.) worden door de instructeur voor en na elke leerling gedesinfecteerd.
– Aanvullend kunnen leerling en instructeur zelfstandig besluiten om een eenvoudig soort mondkapje te dragen en handschoenen. Leerlingen moeten zelf zorgdragen voor deze beschermingsmaterialen als ze die willen dragen.


Motorrijles

20-05-2020
PROTOCOL VEILIG MOTORRIJLES GEVEN IN TIJDEN VAN HET CORONAVIRUS

Vanwege het coronavirus mogen de rijscholen onder bepaalde voorwaarden lesgeven. Start je met motorrijlessen, dan krijg je van ons de volledige voorwaarden, zodat je weet waar je rekening mee moet houden.

De voorwaarden in grote lijnen:

– Wanneer je verkouden bent, koorts of griepklachten hebt kan de rijles niet doorgaan.
– Onderling contact wordt vermeden en we houden ten minste 1,5 m onderlinge afstand.
– Je gebruikt je eigen helm, handschoenen en kleding.
– Je gebruikt je eigen oortelefoon die in de ontvanger past, deze zijn voor 10,- verkrijgbaar bij de rijschool.
– Instructeur houdt bij het geven van uitleg en beantwoorden van vragen altijd een minimale afstand van 1,5 meter aan.
– Bij het geven van instructie binnen de 1,5 meter en waarbij het voertuig van de leerling moet worden aangeraakt, draagt de instructeur motorhandschoenen.
– Activiteiten zoals nabespreken doen we zoveel mogelijk buiten of aan de statafels in de motorgarage met minimaal 1,5 meter afstand.
– Communicatieset en bedieningsmiddelen worden voor en na elke rijles gedesinfecteerd.


Brommerrijles

06-05-2020
PROTOCOL VEILIG BROMMERRIJLES GEVEN IN TIJDEN VAN HET CORONAVIRUS

Vanwege het coronavirus mogen de rijscholen onder bepaalde voorwaarden brommerrijles geven. Start je met brommerrijlessen, dan krijg je van ons de volledige voorwaarden, zodat je weet waar je rekening mee moet houden.

De voorwaarden in grote lijnen:

– Wanneer je verkouden bent, koorts of griepklachten hebt kan de rijles niet doorgaan.
– Onderling contact wordt vermeden en we houden ten minste 1,5 m onderlinge afstand.
– Je mag een helm van de rijschool gebruiken als je een helmmutsje gebruikt, deze is te koop bij de rijschool.
– De instructeur mag geen leerling achterop nemen (eventueel moet de leerling op eigen gelegenheid naar het oefenterrein komen en daar pas met de brommerrrijles beginnen).
– De instructeur houdt bij het geven van uitleg en beantwoorden van vragen altijd een minimale afstand van 1,5 meter aan.
– Bij het geven van instructie binnen de 1,5 meter en waarbij het voertuig van de leerling dient te worden aangeraakt, draagt de instructeur motorhandschoenen.
– Activiteiten zoals nabespreken doen we zoveel mogelijk buiten of aan de statafels in de motorgarage met minimaal 1,5 meter afstand.
– Communicatieset en bedieningsmiddelen worden voor en na elke rijles gedesinfecteerd.


Theorieles

12-05-2020
PROTOCOL VEILIG THEORIELES GEVEN IN TIJDEN VAN HET CORONA VIRUS

Vanwege het coronavirus mogen de rijscholen onder bepaalde voorwaarden theorieles geven. Start je met de theorieles, dan krijg je van ons de volledige voorwaarden, zodat je weet waar je rekening mee moet houden.

We kunnen maar 11 leerlingen een klassikale cursus aanbieden. Dat is 70% minder dan we gewend waren. Daarom zal de instructeur motiveren waarom een leerling aangemeld moet worden voor de cursus. We hebben geen ruimte meer voor leerlingen van buitenaf. Er zijn ook online pakketten waar we een advies over kunnen geven.

-Theorielessen zijn toegestaan mits tussen elke leerling 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden. Elke leerling heeft gedurende de hele cursus een vaste plek en krijgt deze op de eerste avond toegewezen.
-Wanneer de leerling, huisgenoot of instructeur verkouden is, koorts of griepklachten heeft, kan de theorieles geen doorgang vinden.
-Leerling die theorieles volgt, wacht op instructies van de docent.
-Hoest, kuch en nies in de elleboog en neem papieren zakdoekjes mee. Desinfecteer daarna direct je handen. Desinfectiemiddel is aanwezig in het theorielokaal.
-Voorafgaand en na de theorieles worden aangeraakte oppervlakken door een medewerker van de rijschool gedesinfecteerd.